Logés

Daar stonden ze dan, te blinken aan m’n voordeur.  Zoals altijd dolenthousiast.  Jule en Lomme gingen gauw goeiedag zeggen aan onze kindjes en meer nog, aan het speelgoed dat nieuw voor hen was.  Isabel en ik groetten elkaar iets uitgebreider.  Er was ook een cadeautje bij: zelfgemaakte koekjes verpakt in een blikken doos.

Veel tijd om te wennen aan elkaars aanwezigheid was er niet want we moesten nog inkopen doen voor het eten en op die rare 2 mei wist ik niet welke winkel wel en welke niet open was.

Na het eten werden de kindjes in bed gestopt.  Jule en Lomme mochten samen op een kamer en Warre en onze Lomme mochten voor een keertje ook samen slapen.  Dat is allemaal heel vlot verlopen.  Als de boel opgekuist was, hebben Isabel en ik ons in de zetel genesteld met wijn en water om er te praten over het leven als mama, vrouw, partner, …  Zalig!  Ondanks het feit dat wij elkaar heel weinig zien, waren de gesprekken soms heel diepgaand.

Het was de grote Lomme die als eerste wakker werd, zo rond 7u30, gevolgd door Jule, kleine Lomme en als laatste kwam Warre piepen naar wie er daar zo’n kabaal maakte.

Na een uitgebreid ontbijt hebben we ons klaargemaakt om te vertrekken naar de Brielmeersen in Deinze.  De kinderen wisten niet waar eerst gelopen en gekeken.  Ze hebben wel alle speeltuigen uitgetest en goed bevonden en daarna hebben ze de grote berg verkend.  Voor ’s middags hadden we picknick voorzien.

Na de middag mochten de dieren op onze aandacht rekenen.  Als we alles gezien hadden, werd er beslist om naar huis te gaan.  We hebben nog een poging gedaan om de kleinste een middagdutje te laten doen maar als ik zag hoe onze Lomme het reisbedje uit elkaar heeft weten te halen, vrees ik dat het niet veel van terecht is gekomen.

Dan maar weer op pad. Er was beslist om te barbecuen dus hadden we nog wat vlees en groentjes nodig.  Eens terug thuis nam iedereen z’n verantwoordelijkheid op.  De kinderen mochten spelen.  Isabel bereidde heerlijke combinaties in de keuken terwijl ik de barbecue aanstak en de rooster schoonmaakte.

We hebben nog samen gegeten en toen werd het hoog tijd voor Isabel om naar huis te gaan met twee kindjes die hun bedje heel hard nodig hadden.  Ook bij ons heeft het niet lang meer geduurd voor de kindjes lagen te ronken.  We konden terugkijken op een geslaagde dag.  Ikzelf heb er echt van genoten.  Niet in het minst van mijn eigen kinderen.  Ze waren zalig!

 

Advertenties

Een gedachte over “Logés

  1. Pingback: Stine « Mijn jongens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s