De Criq

Het hoogtepunt van zijn fietsseizoen was vandaag aangebroken.  De voorbereiding was niet min; en ik kan het weten want weekends op rij, de zaterdag én de zondag was hij weg voor ettelijke kilometers.

Om 4u45 ging de wekker voor de eerste keer af, 7 minuten later voor de tweede keer en weg was hij.  Eerst zijn broer opgepikt, en dan richting La Roche-en-Ardenne waar om 9u de start gegeven werd van de 20ste editie van “La Vélomédiane Claude Criquielion“.  175 km met 24 hellingen ofte 3300 meter hoogteverschil moesten worden afgelegd binnen een bepaalde tijd afhankelijk van de leeftijd.  Afhankelijk van de prestatie krijgt de sportieveling een gouden, zilveren of bronzen medaille.

De grote droom om goud te halen had anderhalve week geleden een flinke deuk gekregen na een zware valpartij en metend aan zijn prestatie van vorige week op La Laurent Desbiens, wist hij dat de kans bijna onbestaande was.  Toch was er nog een sprankeltje hoop.

Iets voor de start stuurde ik hem nog een berichtje om hem aan te moedigen “Moeke en de kindjes duimen voor je!” en verder was het afwachten tot hij, na afloop, zou bellen.  Het verlossende telefoontje kwam er rond halfzeven.  Hij was tevreden met het resultaat want in vergelijking met vorig jaar had hij veel beter gepresteerd maar voor het goud kwam hij een goede 10 minuten te laat.

Toen hij thuiskwam, zag hij er nog redelijk goed uit.  Hij werd, zoals altijd, heel uitbundig onthaald door de jongens en voor de gelegenheid had ik de barbecue aangestoken zodat we samen met de kindjes konden genieten van de mooie zomeravond.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s