6-9-12

Lomme heeft een aparte puzzeltechniek. Meestal komt hij met een veel te moeilijke puzzel (20 stukken of meer) af, die eigenlijk voor Warre bestemd is, maar als we hem een gemakkelijke puzzel in de handen willen duwen, weigert hij deze. We helpen hem dan een beetje door steeds een stukje aan te reiken dat aan het gelegde stuk past.

Vandaag kon ik hem wel een haalbare puzzel in de handen duwen. Een doos van The Lion King met drie puzzels van respectievelijk 6, 9 en 12 stukjes. Hij begon met deze van 9 stukjes en maakte hem zonder enige hulp van mezelf of van Warre, die naast hem zat. Daarna was de puzzel van 12 stukjes aan de beurt. Het ging heel goed tot Warre het niet meer kon aanzien dat er getwijfeld, gepast en weer weggelegd werd. De puzzel van 6 was blijkbaar niet stoer genoeg en werd meteen opzij geschoven.  Ofwel had hij gewoon geen zin meer…

Advertenties

3 gedachtes over “6-9-12

  1. Lomme houdt van uitdagingen als je ’t mij vraagt, laat hem maar de grote wereld zien, die kleine is zo interessant niet 😉
    Toch grappig om vast te stellen hoe ze hun eigen denkwereldje en leventje hebben.
    Laat je niet kennen Lomme!

  2. Als je hem zo ’s morgens zou zien staan trappelen aan de deur, het rugzakje opgebonden, krijsend “Lomme naar de klas”, Lomme naar de klas” zou je nooit denken dat de school slechts toekomstmuziek is. Gelukkig reageert ie al gelaten met een “Naar tante Fabienne?” als we zeggen dat ie nog een klein beetje moet wachten voor de klas.
    Straks, als de goedheilig man is geweest en de tuut in de grote zak is verdwenen (hoop ik), mag Lomme wel opdraven naar de klas. Broer heeft nu al beloofd goed te zullen zorgen voor de Lomme.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s