Feest!

Iedere zondag zijn de drukte en het kinderlijke enthousiasme van onze bengels een aangename afwisseling bij opa thuis.  De zorg en warm onthaal getuigen week na week van het plezier dat opa aan hen beleeft.  Altijd staat de tafel gedekt.

Sinds oma er niet meer is, heeft hij de zorg over zijn gezin overgenomen.  Twee zonen, waarvan één hulpbehoevend en de ander meer op de fiets of aan het werk dan aan de dagelijkse dis, wonen nog bij hem in.  Van de ene dag op de andere stond hij in voor het volledige huishouden: wassen, strijken, schoonmaken, koken, boodschappen doen en nog zoveel meer.  Dag in, dag uit, een heel jaar lang zet hij zich in voor anderen maar nooit hoor je hem klagen.  De man is altijd content.

Voor dit maar ook voor zijn 65ste verjaardag werd hij vandaag in de bloemetjes gezet.  Meer dan 50 familieleden kwamen hem hulde brengen.  Weinigen haakten af.  Ondanks het gure weer werd het een gezellige namiddag.

Zoals meestal moest de overhandiging van de verrassing het hoogtepunt van de namiddag worden. Warre kweet zich uitstekend van z’n taak en was maar wat blij dat hij de grote kaart mocht overhandigen.  De kaart is eigenlijk een cadeaubon die opa recht geeft op een ballonvaart, waar en wanneer hij wil. Opa, die jarenlang het luchtruim doorkruiste in helikopters en vliegtuigen, zag hiermee eindelijk een droom in vervulling gaan. Maar ook wij, en vooral de kindjes, verheugen zich al op het hele gebeuren en het volgen van de ballon.

https://mijnjongens.files.wordpress.com/2008/10/luchtballon_low2.jpg

Voor mezelf was het een hectische dag.  Ook de voorbereiding en de opkuis namen veel van mijn tijd in beslag maar geen moeite was mij teveel voor mijn schoonvader, wie ik danig respecteer en bewonder.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s