Lommes eerste schooldag

Lommes eerste schooldag.  We hebben er lang naar uitgekeken.  Lomme had zo zijn twijfels.  Wilde hij nu wel of niet naar de school?  Het was hem nog steeds niet duidelijk.  Wij hielden ons hart vast…

Toen we deze morgen door het park liepen op weg naar de school, sprak hij ze voor het eerst uit, de woorden “Ik wil niet naar de (sc)hool“.  Voor de gelegenheid brachten we hem tot in z’n klasje waar juf Conny hem stond op te wachten.  Hij kwam ogen tekort om alles te bekijken maar zijn broer vond het blijkbaar belangrijk dat Lomme wist waar hij zijn behoefte kwijt kon dus trok hij hem onmiddellijk mee naar het toiletje.  Ondertussen vertelde juf Connie ons dat Lomme terechtkwam in een groepje van 13 peuters, dat op woensdag om de week juf Martine van de partij zal zijn en dat de peutertjes op vrijdagnamiddag opgenomen worden in de groep van juf Claire.

Toen het tijd was om de peuters naar binnen te halen, stapten we richting speelplaats om daar afscheid te nemen van Lomme en Warre.  Warre schoot er als een pijl vandoor toen hij zag dat zijn klas al naar binnen ging en Lomme keek hem beteuterd achterna.  Toen hij merkte dat hij terug mee moest naar binnen met de juf en dat zijn vake en moeke dat niet deden, is hij beginnen wenen.

Lommes eerste schooldag

Zijn eerste schooldag werd bewust kort gehouden.  Oma is hem ’s middag gaan ophalen.  Ze wist ons te vertellen dat hij heel hard stond te wenen omdat hij Warre had zien voorbijkomen op weg naar de eetzaal en dat hij de hele weg naar huis heeft zitten jammeren om ‘zijn bloeltje Walle’.  Tijdens zijn dutje ’s namiddags zou hij gedroomd hebben en riep hij opnieuw om Warre.

In zijn schriftje stond te lezen dat hij toch heel flink is geweest op zijn eerste schooldag en dat hij het enkel moeilijk kreeg als hij zijn broer zag voorbijkomen.  Hij had vooral met de trein en met de blokken gespeeld.

Als symbool heeft Lomme een aapje met banaan gekregen. Eenmaal terug thuis wilde hij een banaan, ’s avonds alleen een pamper met een aapje op en in bed moest z’n beer plaats ruimen voor de monchichi.

Advertenties

3 gedachtes over “Lommes eerste schooldag

  1. Tegelijkertijd hartverwarmend en zielig: dat verdriet om zijn grote broer.

    Het lijkt me zo spannend, die eerste schooldag. Tof dat het al bij al goed meegevallen is! Hopelijk verdwijnen de traantjes heel snel.

  2. Pingback: Lommes tweede schooldag « Mijn jongens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s