Verhaaltjes voor het slapen gaan

Het is niet altijd gemakkelijk om de juiste boeken te vinden die dienst kunnen doen als verhaaltje voor het slapen gaan.  Te veel tekst, te weinig verhaal, verkeerde niveau, te weinig of lelijke tekeningen…  De boeken die wij momenteel lenen van de bibliotheek zijn ideaal en worden enorm gesmaakt door de jongens.

Het grote boek voor de kleuters – Een lekker dik boek vol vrolijke voorleesverhalen.  De verschillende, steeds terugkerende figuurtjes maken van alles mee.  Ze zijn stout, blij boos of verdrietig.  Ze krijgen nieuwe schoenen, moeten opruimen, lopen ‘voor straf’ weg of spelen indiaantje.  Ze zijn jarig, gaan kamperen, beginnen een kikkercircus, verrassen een buurvrouw en beleven nog veel meer.  Met vrolijke en kleurrijke tekeningen van Dagmar Stam.  Een boek om – thuis of in de klas – elke dag uit voor te lezen.

Het grote dierenverhalenboek – Een lekker dik boek vol grappige en soms ook aandoenlijke verhalen waarin dieren de hoofdrol spelen.  Over vriendschap en jaloezie, ruzie en goedmaken.  Over pesten en voor iemand op durven komen.  Over bang en verdrietig zijn, eerlijkheid en doorzetten.  En over nog meer zaken die in het leven zo belangrijk kunnen zijn.  Een vrolijk voorleesboek voor jong en oud over omgaan met elkaar, emoties en sociale vaardigheden.

Bijna alle verhaaltjes zijn hier voorgelezen.  Vanaf morgen zijn deze boeken weer beschikbaar in de bib.  Wij gaan andere boeken zoeken uit die reeks.

Wat zijn jullie favoriete boeken om uit voor te lezen?  Alle tips zijn welkom.

Advertenties

3 gedachtes over “Verhaaltjes voor het slapen gaan

  1. Hier is vooral de “disney filmstrip collectie” erg populair (ooit eens gespaard met de krant). En dan vooral de verhalen van Peter Pan en Doornroosje. Het is niet echt mijn favoriet boek om uit voor te lezen (het vraag wat extra inspanning om een strip goed verteld te krijgen en ik wil ook niet alle verhalen voorlezen die erin staan), maar dus wel dat van GroteMan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s