En we gaan nog niet naar huis….

Een dag vroeger dan voorzien trokken we weg uit de knusse ‘Gîte La Bourboule‘ op weg naar een ander vakantiehuisje in de Ardennen.  Daar werden Mark en zijn broer op zaterdag 28 augustus verwacht om deel te nemen aan de vélomediane de Claudy Criquielion waarvoor ze zich maanden aan een stuk hadden voorbereid. 

De terugweg verliep even vlot als de heenreis al waren de jongens iets lastiger (uitgelatener en luidruchtiger).  Het leek ook iets langer te duren en die éne CD van Boney M waarmee we het noodgedwongen de hele vakantie hebben gedaan, begon echt wel tegen te steken.

De les in verkeer die ik gisteren kreeg, werd regelmatig herhaald van op de achterste rij.  “Hier mag je oversteken, hé moeke,” of “hier mag je niet over de lijn, hé moeke. ”  Hoe hard ik ook mijn best deed om het voorval te vergeten; ik werd er (en word er nu nog) steeds opnieuw aan herinnerd.

Wat de péages betreft, zaten de jongens ook niet helemaal op dezelfde lijn als wij.  Terwijl wij ze liever niet zagen komen, vonden de jongens het geweldig om telkens weer uit de startblokken te schieten en te racen tegen de wagens die ongeveer tegelijkertijd vertrokken.

Het onthaal in België was alles behalve hartelijk te noemen.  Regen en stortbuien waren ons deel en ’t was er bovendien veel te koud voor de tijd van het jaar.  Het contrast met het warme en zonnige Frankrijk waaruit we vertrokken waren, kon niet groter zijn.

Gelukkig waren er opa baard, nonkel Gerrit en nonkel Ringo die ons kwamen vervoegen in het vakantiehuisje.  Het was een leuk weerzien die we met hele lekkere spaghetti en een glaasje wijn hebben gevierd.

Zo hebben we onze eerste vakantie in Frankrijk afgesloten en houden we er toch een heel positief gevoel aan over.  De gîte was ideaal voor ons gezin al vond ik ze iets te afgelegen om goed te zijn.  Misschien moeten we daar de volgende keer rekening mee houden want een volgende keer, die komt er zeker.  De trend is gezet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s