De communie

De communie verliep zoals we hem in gedachten hadden; al hadden we gerekend op iets warmere temperaturen maar gezien de omstandigheden waren we al blij dat het niet regende.

We maakten ons rustig klaar en vertrokken te voet naar de kerk.  Warre liep er uiterst enthousiast bij en kon dat niet verbergen.  Net voor we de kerk binnen wilden gaan, werden we tegengehouden voor de obligatoire foto’s.  Eéntje van Warre alleen, één van zijn schoon tootje en één van ons gezin.  Foto’s die dan later te verkrijgen zijn in de lokale supermarkt.

De dienst was een typische communiedienst met veel liederen gezongen door de communiekanten en waarbij elke communiekant wel iets mocht doen: lezen, zingen of iets naar het altaar dragen.  Alles verliep vlot en volgens het boekje waarin we konden meevolgen.  Alleen jammer dat onze nieuwe deken zich zo stijf gedroeg waardoor hij zich totaal niet op het niveau van de kinderen bevond.

Na de mis, waren we op school uitgenodigd voor het aperitief.  Daar werden gretig bedankingsfoto’s uitgedeeld (door de kinderen) en gekeurd (door de ouders).  Na een uurtje verlieten we de speelplaats om de rest van ons programma af te werken.

Thuisgekomen mocht warre zijn cadeau van ons in ontvangst nemen dat vermomd onder een wit doek midden op het terras stond.  Het eerste moment wist hij niet wat hem overkwam en vluchtte hij in de armen van oma.  Pas dan kwam hij terug om zijn nieuwe fiets te keuren. 

Nadat iedereen iets gemakkelijks had aangetrokken, vertrokken we per fiets voor een ritje van 8 km om er in een landelijk restaurant iets te eten.  Onze tafels waren buiten gedekt en dat was, gezien de kille temperaturen, iets te positief ingeschat.  Gelukkig was het eten echt wel lekker.  Van het hoofdgerecht reden we naar het dessert, 5 km verder.  Daar kregen we meer ijs of pannekoeken dan goed voor ons was.  Van daaruit keerden we terug naar huis; goed voor een 25 km in totaal. 

Thuisgekomen mocht Warre de rest van de cadeautjes uitpakken.  Hij was door het dolle heen met zijn Nintendo DS en zijn nieuwe voetbaluitrusting.  Alles moest natuurlijk meteen uitgetest worden.  Met een glaasje cava en belegde broodjes sloten we moe maar voldaan een mooie dag af.

Advertenties

2 gedachtes over “De communie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s