Cross in Wielsbeke

Het deed iets met me toen ik de Wielsbeekse bodem betrad.  Het was net een jaar geleden dat Lomme zijn eerste stappen in het slijk zette en sindsdien is zijn enthousiasme alleen maar gegroeid.  Alles is gegroeid.  Zijn fiets, de concurrentie (zijn broer inclusief) en het aantal supporters want oplettende lezers hebben ongetwijfeld al opgemerkt dat Lomme en Warre de kledij dragen van het Tomabel Cycling Team; een bende enthousiaste crossers, supporters en sponsers. Iedereen is wel ergens bevriend met of familie van elkaar en dat zorgt voor een heel goede sfeer.

Het parcours, dat er opmerkelijk droger bij lag dan vorig jaar, had een leuke uitbreiding gekregen: een wasbord.  Dat is – volgens Bart – een reeks heuveltjes die snel op elkaar volgen zodat het onmogelijk is om bij te trappen en waarbij de beginsnelheid niet te hoog mag zijn of je ligt met je klikken en je klakken ondersteboven.  Het was voor de jongens even zoeken hoe ze dit stuk van het parcours het best overleefden maar eens ze het doorhadden, kregen ze er maar niet genoeg van.

 

Wat we nog moeten onthouden van de wedstrijd in Wielsbeke is dat Warre een heel goede wedstrijd gereden heeft en met zijn 17de plaats voor het eerst extra punten heeft verdiend.  Extra punten verdien je door bij de eerste 19 te finishen.  De eerste krijgt 30 punten en de 19de 12.  Vanaf de 20ste krijgt iedereen 11 punten; tenzij je om de één of andere reden moet opgeven en zo nog 1 punt moet prijsgeven.  Lomme reed als 25ste over de streep.

Cross na cross staan we ook met drie fotografen op het parcours.  We proberen telkens weer om de cross en vooral de Tomabellers op een mooie manier in beeld te krijgen.  Dat levert elke keer honderden foto’s op en dat vraagt natuurlijk naar een medium waarop we alle foto’s kunnen groeperen.  Op die manier is de Tomabel fotosite ontstaan.  Ga gerust een kijkje nemen!

Advertenties

Een gedachte over “Cross in Wielsbeke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s