7de editie van het meidenweekend

Het moeilijkste aan de organisatie van een weekend met 5 vrouwen ofte 5 moeders van twee ofte 5 vriendinnen is tegenwoordig het vinden van een geschikte datum.  Dit jaar stonden de respectievelijke gezinskalenders al zo vol dat we ons weekend moesten verleggen naar vrijdag + zaterdag en dat de meesten onder ons daarvoor speciaal congé moesten nemen.  Na de datum werd ook nog een geschikte B&B gezocht en konden we rustig wachten tot het zover was.

Na het wegbrengen van de kroost, vertrokken we richting de Belgische kust voor een mix van niets doen, eten, shoppen, eten en met ons lui gat in ’t zand… niets doen.  Bijpraten en ontspannen zijn, naast eten, zowat de hoofdactiviteiten van de dag geweest.  Toen we Nieuwpoort wilden verlaten, zaten we plotseling met een probleem.  Het stuurslot van de auto zat vast in de zin van niet los te krijgen.   Nadat drie van mijn vriendinnen hun pogingen noodgedwongen hadden gestaakt, brak er toch lichte paniek uit.  De bestuurster was al een hulplijn (haar man) aan het bellen toen ik – met m’n groot geweld – de auto uiteindelijk toch gestart kreeg.

Al grappend over het voorval reden we richting Koekelare op zoek naar de B&B die we geboekt hadden.  Chocla-dort is niet zomaar een B&B.  Je beschikt er over een kleine leefruimte met een volledig uitgeruste kitchenette en boven is er een grote kamer met 6 enkele bedden en een badkamer.  Alles is tot in de puntjes en met veel smaak opgebouwd en afgewerkt door de eigenaars.  We kregen een rondleiding door de enthousiaste gastvrouw vergezeld van haar twee jongens.  Net nadat we de ruimte voor ons alleen hadden, kwam het oudste jongetje ons nog een schaaltje met 5 pralines brengen want zoals je uit de naam kunt afleiden, draait alles in de B&B rond chocolade.

We fristen onze roodverbrande lichamen op, ging nog maar eens iets eten en sloten de dag af met iets fris in de tuin van de B&B.  Nog voor middernacht lagen we (moegestreden) in onze beddekes die we als echte pubers mooi naast elkaar hadden opgesteld.

Toen we ’s morgens onze ogen opentrokken en onze oren spitsten, konden we horen dat de gastvrouw al druk in de weer was met ons ontbijt.  De ontbijttafel werd voor de gelegenheid buiten gedekt met allerlei lekkers.  Op ons gemak aten we genoeg om een groot deel van de dag door te komen en opnieuw werden nieuwe en boeiende onderwerpen aangesneden waar we in vertrouwen met elkaar konden over praten.  Na het ontbijt – dat meer weg had van een brunch – pakten we onze valiezen maar stelden we ons vertrek nog even uit. We zaten ook zo op ons gemak hé.  Tegen de middag  en na het nemen van de jaarlijkse groepsfoto, namen we uiteindelijk toch afscheid van ons gastgezin.

De volgende halte was het bos van Wijnendale in Torhout.  Van middageten is er nooit sprake geweest maar een aperitiefje in het bos zagen we met z’n allen wel nog zitten. Ondertussen hadden we onze mannen opgetrommeld om tegen vijven met kroost te verzamelen in één van onze tuinen om er met de hele bende te BBQ’en.  Wij zorgden nog voor de nodige inkopen en repten ons dan naar de plaats van afspraak.  De vijf gezinnen werden herenigd en allemaal samen genoten we nog van onze eerste BBQ van het jaar.

Voor we uit elkaar gingen, namen we van de gelegenheid gebruik om de foto van onze kroost te vernieuwen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s