Wijsheid

Wijs is anders dan geleerd
nee… geleerd is niet verkeerd
maar wijs, dat is heel and’re koek
minder hersens… minder boek.

Wijsheid is voor ’t grootste part
iets meer denken met het hart.

Toon Hermans

Met deze tekst begon de juf van Lomme haar infoavond over het eerste leerjaar. Voor een emotionele kreeft als deze ruim voldoende voor wat extra vocht in de ogen.

Ondertussen heeft Lomme er ruim een maand in het eerste leerjaar opzitten.  Ik wist op voorhand niet aan wat ik me moest verwachten bij de jongste zoon maar ik ben gerustgesteld ondertussen.  Hij doet het uitstekend.  Eind september kreeg hij zelfs een eerste rapport mee naar huis en daar was niets aan op te merken.

Toch was het niet allemaal rozengeur en maneschijn tijdens die eerste schoolmaand. Het kind kon geen weg met zichzelf. Eens hij thuiskwam van school of van de opvang, kreeg hij zijn kuren en was hij bijzonder lichtgeraakt en opvliegend. Dat was volgens mij zijn manier om de overgang van de derde kleuterklas naar het eerste leerjaar te verwerken.  Ondertussen gaat het al beter.

Opvallend is ook dat hij tijdens vrije momenten zeer dikwijls naar kleurpotloden of stiften grijpt. Gekleurd en getekend dat dat kind al heeft sinds hij in het eerste leerjaar zit! En soms, op een onbewaakt moment, wordt zijn blad gevuld met woordjes in plaats van een tekening.  Woordjes die hij geleerd heeft maar ook nieuwe, zoals ‘mama’. ♥

Het is fout om te vergelijken met wat Warre al kon rond deze tijd, en de nieuwe leermethode maakt het nog moeilijk ook, maar kijk.  We weten weer waarvoor we een blog bijhouden.

Advertenties

Een gedachte over “Wijsheid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s