Wereldkampioen

Vandaag werd gekoerst met een regenboogtrui als inzet. Lomme was één van de vier kanshebbers. Hij koos ervoor om met de grote fiets van zijn broer te starten wat hem het voordeel gaf van kleiner te kunnen schakelen op de ‘slechte’ stukken en van een grotere wielmaat. Het risico van een slechte start nam hij er bij.

De start ging redelijk. Daarna keek ik bewust een eind niet naar het wedstrijdverloop.  Na een halve ronde passeerden ze mij met vier en reed Lomme in derde positie. So far so good.

2014122801

Daarna keek ik opnieuw een tijd niet. Pas een eind in de tweede ronde zocht ik het parcours af om een beeld te krijgen van de situatie. De groene helm had de leiderspositie ingenomen en werd op de voet gevolgd door Lomme. Na Lomme was er een leegte. Een ideale situatie want de groene helm had te weinig wedstrijden gereden om aanspraak te maken op de witte trui maar was ondertussen wel een mikpunt voor Lomme om te blijven volgen. De kloof met de achtervolgers groeide. Ondertussen werd Lomme van alle kanten aangemoedigd niet in het minst door mezelf. De groene helm won. Lomme werd tweede en wereldkampioen!

2014122802

De rest van de dag was genieten. Van Lomme, van de felicitaties en van de aandacht die we kregen van vrienden en familie.

2014122803

Nadat Warre had meegedeeld in de vreugde van zijn broer, nam hij zijn fiets terug en ging hij aan de start staan voor zijn eigen wedstrijd. Even was er paniek toen bleek dat het zadel nog niet terug op zijn maat stond maar gelukkig had iemand in de buurt de juiste sleutel op zak om dit nog voor de start van de wedstrijd recht te zetten. Warre reed een matige wedstrijd. Het parcours was niet helemaal aan hem besteed. Hij werd 24ste op 55 deelnemers.

2014122807

2014122808

2014122809

Als alle wedstrijden gereden waren, was het tijd voor de uitreiking van de truien en volgde een fotoshoot van alle kampioenen.

2014122804

2014122805

Na een klein feestje in een Ardooies café was het hoog tijd om onze kampioen in bed te leggen. Voor de gelegenheid werd een ander donsdekenovertrek uit de kast gehaald. Slaapwel, kampioen.

2014122806

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s