Cross in Ardooie

Cross in Ardooie; daar waar het Tomabel Cycling team thuis is. Daarom, en ook omdat de supporters talrijk aanwezig waren, had Lomme zijn zinnen gezet op deze cross . Hij startte in 4de positie maar na de eerste bocht reed hij al op kop. Hij reed als een zot en kon zo beetje per beetje een mooie voorsprong uitbouwen. Alleen pech kon hem nog van de overwinning houden want niemand leek sterk genoeg om naar hem toe te rijden.  Op het einde van de derde en voorlaatste ronde had hij zeker 100 meter voorsprong maar toen verdween hij even uit het zicht en bleef hij, naar mijn gevoel, veel te lang weg. Plotseling zag ik één van zijn achtervolgers als eerste opduiken en pas een eindje later was Lomme daar ook. Op zo’n moment vloek je je te pletter, niet wetend wat er daar uit het zicht is gebeurd. Gelukkig liet Lomme de moed niet zakken en ging hij achter de eerste aan. Net op het moment dat hij aansluiting kon maken, lagen er twee boomstammen over het parcours. In de vorige ronden was hij er met fiets en al mooi over geraakt maar nu was hij blijkbaar te opgejaagd of niet geconcentreerd genoeg waardoor hij bleef haperen. Lomme stond stil en de vogel was gaan vliegen. De afstand tot de finish was te kort om de achterstand goed te maken dus moest Lomme vrede nemen met een tweede plaats. Opnieuw was het kind ontroostbaar maar deze keer had ik echt kunnen meeblèten.

Als de eerste ontgoocheling verwerkt was en de tranen gedroogd liet Lomme me weten dat hij daar waar bijna niemand het zag een jumpke had geplaceerd en dat daardoor zijn ketting er af was gegaan. Dat leek te pijn te verzachten, maar toch…

2015020801201502080220150208032015020804

Net na Lommes wedstrijd kwam die van Warre.  Ook hij wou de supporters laten zien waartoe hij in staat was en liet zich ontvallen dat hij zou streven naar een plaats in de top 10. Hij startte niet slecht en reed een goede wedstrijd maar al snel bleek dat hij die top 10 niet zou halen. Bovendien ging ook bij hem, na de boomstammen, de ketting er af.  Gelukkig was Mark net in de buurt en kon hij daardoor snel weer op de fiets. Zijn plaats bleef ongewijzigd: 17de van de 61 deelnemers.

2015020805 2015020806 2015020807

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s