Naar de halve finale!

Verslag bekerwedstrijd tegen Zwevezele door Kurt Van Laere.

Met clean sheet naar halve finale!

De U11 van VV Tielt zitten bij de laatste 4 van zuil 2 van de West-Vlaamse Jeugdcup! Volgende maand wordt in een dubbel duel met Jong Male VV uitgemaakt wie op 2 mei in de finale in Izegem mag aantreden.  Vorig seizoen keken we de ploeg uit Sint-Kruis Brugge één ronde vroeger in de ogen. Toen kon de off-day thuis (0-4) ondanks een knappe prestatie uit (3-2) niet meer worden rechtgezet. In de andere halve finale staat met Ledegem-Blankenberge de top-2 van 2014 op de affiche.

De opdracht op het veld van KSK Voorwaarts Zwevezele was duidelijk. Met de 5-2 bonus uit de heenmatch op zak was concentratieverlies uit den boze. Adam opende voor Tielt de debatten met enkele snedige doelpogingen, maar geleidelijk aan kreeg de Zwevezeelse drang naar voren de bovenhand. Tibo moest driemaal op rij uitstekend redding brengen om het eerste kwartier zonder kleerscheuren door te komen.

In het tweede bedrijf maakte Wout zijn wederoptreden na weken vol kopzorgen, Adam bleef tot tweemaal toe vergeefs op zijn doelpuntje jagen. Aan de overkant ranselde uitblinker Tibo een bom uit de winkelhaak. De partij werd nu evenwichtiger, scoren zat er voor rust niet meer in.

Tielt raakte steeds beter in zijn vertrouwde spel en na goed voorbereidend werk van Qiano prikte Jason de 0-1 tegen de netten. Adam kelderde de Zwevezeelse bekerdroom helemaal door een snelle uitbraak van Qiano beheerst af te ronden: 0-2. Wout (redding keeper) en Jason (kattenpootje net over) kwamen ook nog dicht bij een treffer.

Het defensieve trio Jaron, Rune en de beresterke Warre rook zijn kans op een clean sheet en gaf ook in het slotkwartier niks meer weg. Zwevezele kreunde onder pogingen van Rune (afgeblokt), Wout (lat) en Andi (paal). De kers op de taart was uiteindelijk voor Andi: 0-3 op aangeven van Jason en de klaar kijkende Qiano. (kvl)

Uitslagen Jeugdcup Het Nieuwsblad 2014-2015

1/16 finale:
VV Tielt – KFC Izegem 8-1 (Wout, Modi 2x, Alessandro 2x, Qiano 3x)
KFC Izegem – VV Tielt 2-6 (Qiano 2x, Alessandro, Andi, Jaron, Rune)

1/8 finale:
VV Tielt – VVE Brugge 3-6 (Adam, Alessandro 2x)
VVE Brugge – VV Tielt 2-6 ( Jaron 2x, Alessandro, Merel, Adam 2x)

1/4 finale:
VV Tielt – KSK Voorwaarts Zwevezele 5-2  (Adam,  Qiano 2x, Alessandro 2x)
KSK Voorwaarts Zwevezele – VV Tielt 0-3 (Jason, Adam, Andi)

1/2 finale:
Jong Male VV – VV Tielt
VV Tielt – Jong Male VV

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s