Het project

Bij het vakantiehuisje waar we vorig jaar op weekend gingen, stond een boeiende, zelfgemaakte speeltoren.  We vonden het één van de betere die we al gezien hadden.  Het was een toren met twee verdiepingen.  Op de bovenste verdieping was een huisje en onderaan was er een zandbak.  Verder was er nog een glijbaan en alles was tot in de puntjes afgewerkt.  Er werd gemeten en getekend.  De plannen mochten mee naar huis en het ontwerp werd op computer gezet.

2009080800

De plannen werden doorgemaild naar vrienden.  Die waren laaiend enthousiast en in een mum van tijd stond een herwerkte versie in hun tuin te blinken.  Wij bleven maar treuzelen, de zomer ging voorbij en de plannen geraakten in een vergeethoek.

13/06/2009
Bij een bezoekje aan EuroPoint valt ons oog op een andere speeltoren.  We zijn met z’n vieren op slag verliefd.  Als we de prijs onder de neus geduwd krijgen, staan er onmiddellijk twee weer met de voeten op de grond.  Heel mooi maar veel te duur.  We nemen toch maar de folder mee naar huis en beginnen alternatieven te bedenken.  Zelf maken!  Er wordt (opnieuw) getekend op de computer, aangepast, gerekend en geteld.  Hout wordt vergeleken en uiteindelijk besteld.

07/08/2009
Mark en zijn broer maken zich op voor een rit naar Verviers.  Daar ligt het hout te wachten op nieuwe eigenaars.  Er wordt een aanhangwagen achter de auto gehangen en een halve dag later staat die volgeladen op onze oprit.

08/08/2009
De grote dag is aangebroken.  De aanhangwagen wordt verlost van een lading hout en als alle manschappen aanwezig zijn, zo rond 7u, wordt de uitdaging aangegaan.  We beginnen met een lege plek op het gras en een lading hout.

2009080801

2009080802

De plannen worden erbij gehaald.  Het hout dat nodig is voor de basisconstructie wordt gemeten, gezaagd en van de nodige gaten voorzien.

2009080803

De basisstukken worden in elkaar gezet.  We zijn al ruim twee uur verder als er kan begonnen worden met de constructie maar tegen de middag is het geraamte klaar.

2009080804

2009080805

Na het middageten wordt er vlug verder gewerkt.  Eerst wordt het hout voor de vloeren verzaagd en bevestigd. 

2009080806

Bij de jongens, die niets van het gebeuren willen missen, slaat de verveling toe.  Ze hangen wat rond en bedenken de gekste manieren om zich bezig te houden.

2009080807

Gelukkig kunnen nu ook de eerste attributen worden bevestigd en wie anders dan de jongens zijn het best geschikt om die als eerste uit te proberen?

2009080808

Het einde van dag 1 is al in zicht als de zijwanden nog worden opgetrokken.  Dat gaat gelukkig heel vlot en dankzij een geweldig team, het juiste materiaal en de vlaggetjes die Storm ons kwam brengen, kunnen we op het einde van de dag al spreken van onze boot.

2009080809

10/08/2009
Onverwacht krijg ik telefoon dat er zal verder gewerkt worden aan de boot.  Vandaag wordt de boeg gemaakt en bevestigd, worden er vensteropeningen uitgezaagd en afgewerkt en komt er nog een trapje bij.  Nu kan niemand er meer naast kijken.  Er staat een boot in onze tuin.

2009080810

Een derde en laatste fase zal bestaan uit het afwerken van de ballustrade, het monteren van een klimmuur en uit uitwerken van twee ladders.  En er moet ook nog een echte vlag gemaakt worden.  Ondertussen denken we al na over een naam en een manier waarop we de boot kunnen dopen.  Ideeën of suggesties zijn altijd welkom in de commentaren.

Ship ahoy, piraatjes!

Advertenties

16 gedachtes over “Het project

  1. dopen: met een te water lating (leve de tuinslang) vanzeneigens en twee kleine piraten op de boeg die speechen en gespieste visjes (eerst samen gevangen met een speer en daarna op de BBQ)en kindjes die komen spelen maar eerst een piratenopdrachtje moeten doen alvorens toelating te krijgen om het gevaarte te bestijgen en en en … succes!

  2. Amai ferm gedaan..wouden ook al langer zoiets mr idd duur .. leuk dat je de plannen had..want hoe in godsnaam aan zoiets beginnen. Ik ben blijkbaar niet de enige die het gevraagd heeft of zal vragen..mr moest je de plannen of al iet om op w3g te helpen wilt delen..horen we het graag 🙂 mijn 2 jongens zouden het ook supertof vinden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s