Klasbezoek

Geen kleuters in de klas, deze avond.  Juffrouw Els had voor één keer de mama’s en de papa’s uitgenodigd om naar haar verhaal te komen luisteren.  Ze vertelde ons hoe de dag van de kleuter wordt ingedeeld en over welke activiteiten er in en buiten de klas plaatsvinden.  Ze had het ook over de zorgjuffrouw en over wat er verwacht wordt van een kleuter in de 2de kleuterklas (zoals b.v. de rits dichtdoen, puzzels maken van 35 stukken, rijmen zoals koek – boek, enz).  We mochten ook op verkenning door de klas, vragen stellen en werkjes van onze kleuter bewonderen. 

Juf Els kon duidelijk niet wennen aan de rust die er heerste in de klas.  Met haar 28 kleuters komt ze overdag nauwelijks aan rust toe.

2 gedachtes over “Klasbezoek

  1. Heeft ze het dan over eind tweede kleuter of aanvang?
    35 stukjes en kunnen rijmen lijkt me voor veel (startende) tweedekleuters toch hoog gegrepen of niet? Ik ken er zelf een hoop die in de derde kleuter nog niet kunnen rijmen…

  2. Ze had het inderdaad over wat de kleuter zou moeten kunnen tegen het einde van het schooljaar. Ze benadrukte ook dat het geen ramp is als ze het niet kunnen. We weten allemaal dat de ene kleuter beter puzzelt en de andere taalvaardiger is.

Plaats een reactie